У другій половині вересня у Києві відбулася виставка військового озброєння и техніки, на якій біло продемонстровано немало нових і модернізованих зразків виробництва вітчизняного військово-промислового комплексу. Серед експонатів виставки були представлені також бронеавтомобілі «Варан», «Тритон», «Барс» і «Овід». Попри те, що інформації по ці бронеавтомобілі поки що зовсім небагато, все ж основні їх характеристики відомі.

Бронеавтомобіль «Варан»

Фахівцями українського підприємства «Ленінська кузня» (м.Київ) був представлений прототип новітнього бронетранспортера «Варан» з колісною формулою 8х8. За словами спеціалістів, таке шасі якнайповніше відповідає завданню розміщення різного роду озброєння и підвищення захищеності.

Якщо уважно придивитися до цієї машини, то можна впевнено сказати, що даний бронеавтомобіль є глибокою модернізацією БТР-70. В той же час, необхідно сказати, від старої моделі залишилися лише деякі агрегати та мости, а також нижня частина броньованого корпусу.

Цей бронеавтомобіль розроблений з урахуванням усіх можливих потреб бійців Національної гвардії. За своєю конструкцією і компонуванням бронетранспортер нагадує БТР «Патрія» фінського виробництва. «Варан» – це плаваючий бронетранспортер, в носовій частині якого передбачене місце для механіка-водія та командира. Далі розташоване відділення для десанту. Праворуч від командира і механіка знаходиться двигун. Висадка десанту здійснюється через задню апарель, верхні люки та бокові виходи.

document.write(«»);