Рішення позбутися авто доцільне в двох випадках – коли до нього не лежить душа, і якщо намічається капітальний ремонт, до якого з різних причин ви не готові. І вже точно якнайшвидше слід «обрізати кінці», коли вас спіткали відразу обидві ці проблеми. Інакше їх стане набагато більше. Пише Машина

Найдороговартісніший ремонт автомобіля зазвичай пов’язаний з найбільш дорогими комплектуючими елементами – двигуном, коробкою передач і кузовом. Більшість автовласників відчувають шок, коли після діагностичних робіт їм пророкують перспективи капітального ремонту мотора, заміни КП або руйнування кузовних елементів через корозію. У таких випадках майже завжди зрозуміле бажання якомога швидше перекласти всі ці турботи на чужі плечі.

ДВИГУН

У деяких автомобілях капремонт силового агрегату може обійтися в десятки тисяч гривень. Перші натяки на подібний сюрприз можуть бути різними – підвищена витрата моторної оливи, синій дим з вихлопної труби, нагар на свічках, плаваючі холості оберти, зниження потужності двигуна, значна витрата пального.

Альтернатива капітального ремонту двигуна – його заміна на новий. Однак в більшості випадків вона стане більш витратним рішенням.

КОРОБКА ПЕРЕДАЧ

Вихід з ладу коробки передач також потребує капремонту або заміни. У будь-якому випадку це виллється в кілька тисяч гривень. Симптомами «початку кінця» КП стають  поштовхи при перемиканні передач, які з часом стають більш помітними, а також недостатній тиск оливи, перегрів, проблеми з перемиканням, блокування роботи на певній передачі.

КУЗОВ

На жаль, будь-яке вогнище корозії кузова можна розцінювати, як початок безнадійного хронічного захворювання. Найбільш небезпечна іржа в зонах з обмеженою вентиляцією, де при наявності вологи вона прогресує. Крім того, дорогі кузовні роботи світять при ураженні силових розрізів. Найчастіше корозія з’являється в місцях пошкоджень конструкції, отриманих при ДТП, тому від битих машин з деформованим кузовом, як правило, намагаються швидше позбуватися.