Деякі моделі Mercedes-Benz, BMW і Peugeot при повсякденній експлуатації витрачають на 50% більше палива, ніж вказує виробник на підставі лабораторних тестів. В окремих випадках розбіжності між офіційними показниками і фактичною витратою пального такі значні, що їх неможливо пояснити виключно особливостями методики проведення тестів, пише ukrautonews.com.

 

У бельгійській екологічній організації Transport&Environment проаналізували показники фактичних витрат палива і викидів шкідливих речовин 600 000 автомобілів, що використовуються на території країн Євросоюзу, і порівняли їх з паспортними характеристиками виробників. Якщо ще в 2001 році розбіжність між заявленими і фактичними показниками становило в середньому 8%, то в 2014 році воно виросло до 40%. Більше того, за прогнозом екологів, до 2020 року різниця може зрости до 50%, якщо влада не посилить методику проведення сертифікації нових машин.

 

Між тим, такі автомобілі, як Mercedes-Benz A-Class, C-Class і E-Class, а також BMW 5 Series і Peugeot 308 з традиційними бензиновими і дизельними двигунами в умовах повсякденної експлуатації вже спалюють приблизно на 50% більше палива і викидають в атмосферу на 40-45% більше СО2, ніж зазначено в їх специфікаціях. «Причини таких розбіжностей необхідно пояснити, як можна швидше», – звертаються до автовиробникам екологи.

У яких машин витрата палива на 50% більше паспортного

Розбіжність між заявленими виробником і фактичними рівнями викидів СО2 в атмосферу.

 

«Як і у випадку з тестами на забруднення навколишнього середовища, європейська методика перевірки паливної економічності повністю дискредитувала себе. Скандал з Volkswagen є лише верхівкою айсберга, під якою ховається можливість маніпулювання даними про споживання пального на половину більше заявленого», – зазначив представник T & E Грег Арчер.

 

Для пересічного європейського автомобіліста спотворення даних про фактичну витрату палива обходиться приблизно в 450 євро на рік. Стільки автовласники переплачують за пальне. При цьому автовиробники намагаються перенести на більш пізній термін впровадження нової гармонізованої методики вимірювань економічності автомобілів, констатували в Transport & Environment.

document.write(«»);