Українські правоохоронці виписали перший штраф власнику «євроблях», який прострочив час розмитнення авто

Про це повідомив лідер «євробляхерів» Олег Ярошевич у Facebook.

«Перший день вступу в дію закону пройшов спокійно, але все таки як і попереджали знайшлися перевертні у погонах, які перевищили повноваження, та виписали штраф 8500 грн», — йдеться в повідомленні.

Як з’ясувалося, чоловік не був членом «АвтоЄвроСилы», а правоохоронців звинуватили в обмані з-за слів про те, що власник євробляхи «повинен доводити, що не винен».

На даний момент чоловік звернувся до юристів, які займуться консультаціями та його захистом в суді.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський не встиг відстрочити «драконівські» штрафи для українців. Про це йдеться у повідомленні, яке з’явилося на сайті Державної фіскальної служби.

У відомстві нагадали, що вже з сьогоднішнього дня, 22 серпня, набирають чинності жорсткі санкції за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію України.

ДФС зазначила, що «драконівські» штрафи повинні були ввести ще 22 травня, але їх довелося відтермінувати через велику кількість нерозмитнених транспортних засобів і протестів «євробляхерів» в українських містах.

«Нагадаємо, що за новими правилами у разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення на 20-30 діб передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн», — йдеться в повідомленні.

За умови, якщо строк було перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектації транспортного засобу, згідно з правилами, то власнику транспортного засобу загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або авто буде підлягати конфіскації.

Аналогічні грошові покарання при перевищенні термінів тимчасового ввезення транспортних засобів: за перевищення строку на 20-30 діб належить штраф на суму 85 тис. грн, більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектації авто — 170 тис. грн штрафу або конфіскація.