Повернення відміненого в 2011 році техогляду українські чиновники подають від виглядом покращення безпеки на дорогах та виконання вимог ЄС. Однак чи не відмінять його знову під тиском громадськості? “У разі повернення в Україні обов’язкового техогляду особистого автотранспорту 90% автомобілів не зможуть його пройти, – таку думку висловив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і автодилерів Олег Назаренко. За його словами, “введення обов’язкового техогляду несе в собі колосальні корупційні ризики”. Олег Назаренко нагадав, що Україна у 2014 році, підписавши Угоду про асоціацію з Євросоюзом, взяла на себе зобов’язання протягом 5 років ввести обов’язковий техогляд легкових і вантажних автомобілів.

У них, наприклад, повирізали каталізатори, а акцент робиться, відповідно до директив ЄС, навіть не на безпеку автомобіля, а на екологічність», — пояснив він. Звісно, така ситуація змусить українців шукати варіанти вирішення проблеми.

У цьому випадку цілком ймовірним варіантом дій стануть акції протесту. Нагадаємо, що саме завдяки їм корупційний техогляд було відмінено в 2011 році. Найгірший варіант – повернення старих корупційних схем за мовчазної згоди автомобілістів. Згідно з офіційною статистикою Національної поліції кількість ДТП,які виникають через технічну несправність, завжди був менше 1%.