Немає нічого дивного в автоматах, що торгують солодкими безалкогольними газованими напоями, шоколадними батончиками і жуйками. А що ви скажете щодо автомата, який торгує автомобілями? Фантастика? Зовсім немає. Один такий автоматів вже є в Лондоні!

У торговому автоматі знаходиться французький електромобіль Renault Zoe. Всі бажаючі можуть внести 16 000 фунтів стерлінгів, і відразу забрати собі цей електрокар. Ніякого торгу, ніяких тобі продавців.

Автомобільний автомат створений компанією Auto Trader всього за три місяці. За основу взяли стандартний торговий автомат для напоїв і снеків, але його серйозно переробили. Принцип роботи пристрою залишився тим самим.

Чому в цей торговий автомат помістили саме Renault Zoe? Тому, що у Великобританії він входить в числі лідерів з продажу в сегменті електромобілів. На сайті Auto Trader за останній місяць в пошуковій системі зробили майже 500 тис. запитів на Zoe.

Якщо експеримент пройде успішно, то, можливо, через деякий час автомобільні автомати заповнять Туманний Альбіон. І що після цього будуть робити дилери?