Понад чверть палива на вітчизняних заправках – фальсифiкат, тобто кожен четвертий літр бензину не має сертифікату якості.

А це майже 200 тисяч літрів, розповідає fakty.ictv.ua

Центром розливу неякісного палива залишається Київ. Сюди звозять найбільше “сурогату”. Основна причина – на поверхні. Рівень життя знизився, в той час як податки продовжують зростати.

– Головним інструментом таких продажів залишається низька ціна, яку надають “бодяжники”, нехтуючи якістю бензину, – заявляюють експерти паливного ринку.

Найпростіше утримувати конкурентну вартість за рахунок розведення бензину і дизпалива різними сурогатними “компонентами”. Тож такий товар на 2-3 гривні дешевший, і ціна – перша ознака підробки попереджають експерти.

– З 20 гривень вартості за літр бензину – близько 8-9 гривень за літр – це податки. На станціях невідомих брендів, одиночних, ймовірність заправитися неякісним паливом більше. Вони можуть конкурувати тільки за ціною, а ціну вони можуть запропонувати низьку тільки на неякісний продукт, – говорить Сергій Куюн, директор консалтингової компанії А-95.

document.write(«»);