В Україні знову поновилися розмови про повернення техогляду для всіх автомобілів (зараз він діє тільки для тих авто, які використовуються в комерційних цілях). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний портал ВР України, де розміщений даний законопроект.

Цього разу приводом для таких розмов стало не лише підписання Україною Асоціації з Євросоюзом, яка зобов’язує всіх власників приватних легковиків проходити технічний огляд. На даний момент на розгляді в парламентських комітетах знаходиться законопроект № 2567 “Про сервісні послуги і сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України”.

Зазначеним документом, ініційованим прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, пропонується до платних послуг сервісних центрів МВС віднести обов’язкову експертизу авто (техогляд), яка в законопроекті називається “експертне дослідження”. При цьому проходження такого дослідження в уряді обіцяють максимально спростити. “Установка відповідності конструкції та технічного стану транспортного засобу обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України, згідно із законопроектом №2567, максимально триватиме 3 години і здійснювати її буде “адміністратор сервісного центру МВС”, – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Як повідомлялося раніше, 5 липня 2011 року Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень”. Відповідне рішення підтримало 262 народних депутата. Серед іншого, даний документ передбачає скасування обов’язкового техогляду для легкових автомобілів, які не використовуються в комерційних цілях. Ініціатором скасування техогляду приватних авто (а раніше – його спрощення) свого часу виступив колишній глава Держпідприємництва Михайло Бродський

document.write(«»);