Українці «накрутять» пробіг у авто, щоб не платити новий податок

 

Нова пропозиція щодо податку на розкішні авто від податкового Комітету ВР, що базується на первісній вартості автомобілів більше мільйона грн і технічних особливостях авто, відразу ж викликала масу питань у експертів.

Гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко прокоментував таке повідомлення.

— Відразу ж знову виникає маса питань:

1) Податкові повідомлення податківці розсилають по базі ДАІ, орієнтуючись на рік випуску авто і на його об`єм двигуна. З’являється пробіг! Хто буде його контролювати?

2) Раніше пробіг скручували у бік зменшення, а тепер будуть накручувати, щоб не платити податки. А потім при продажу назад скрутять. Накрутять пробіг 250 тис. на авто 2015 року і будь-яке лакшері авто 2015 року за методикою Мінекономіки вже буде дешевше 1 млн.

3) Чому не враховують аварії і пошкодження при ДТП? Адже при ДТП авто втрачає у вартості.

4) Зрозуміло, що автомат коштує дорожче ніж механіка, але на сьогодні тип коробки передач в техпаспорті на авто не вказано! Хочуть повернути?

5) Маса недоліків у нових пропозиціях. Наприклад, комплектація! Ну, як законодавці не зрозуміють, що у них немає в базі ДАІ інфи про комплектації, а вартість комплектації «Стандарт» і комплектації «Елеганс» одного і того ж авто відрізняється разюче, — пише Назаренко в Facebook.

 

document.write(«»);