Renault презентувала автомобіль за $ 5000Renault представила компактний серійний хетчбек, що отримав назву KWID. Новинка, яка спочатку буде доступна на індійському ринку, позиціюється виробником як глобальна модель. Її поява анонсована в Бразилії, Китаї та ринку країн СНД. Але найголовніше, що коштувати цей автомобіль буде незвично дешево.

 

Renault KWID побудували на модульній платформі CMF-A, розробленої французами совісно з компанією Nissan. Габаритна довжина хетчбека склала 3,68 метра, а ширина — 1,58 метра. Дорожній просвіт новинки, що має пластиковий захист нижньої частини кузова, дорівнює 180 міліметрів. Виробник зазначив, що хетчбек наділили якостями, властивими невеликим кросоверам.

Renault презентувала автомобіль за $ 5000

 

Новинку оснастили новим трициліндровим 0,8-літровим бензиновим двигуном, характеристики якого поки не наводяться. За попередніми даними, віддача агрегату складе від 45 до 50 кінських сил. Мотор поєднується з п’яти-ступінчастою механічною коробкою передач.

 

Хетчбек отримав цифрову панель приладів, а також семи-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійного комплексу. Представники Renault стверджують, що пятідверка володіє самим просторим салоном і найбільш містким багажним відділенням у своєму класі.

 

Renault презентувала автомобіль за $ 5000

 

Продажі новинки вже стартували в Індії. Ціни на Renault KWID починаються від 300 до 400 тисяч рупій (від 4,7 до 6,2 тисячі доларів). Видання Autocar припускає, що надалі KWID з’явиться і в інших країнах, включаючи Китай, Бразилію і СНД. Висновок моделі на західноєвропейський ринок поки не планується.

 

document.write(«»);