Компанія Honda повністю розсекретила свій перший серійний електрокар під назвою Honda e. Новинка отримала батарею ємністю 35,5 кВт · год, яка, як заявляють розробники, є найбільш компактною в класі. Завдяки їй без підзарядки новинка може проїхати до 220 кілометрів. У Honda вважають, що це «ідеальна відстань для щоденних міських поїздок», пише Автотема з посиланням на MMR.

Автомобіль отримав електродвигун, який встановлюється на задній осі. Потужність агрегату становить 136 к. с. (100 кВт). Також клієнтам запропонують електромотор з віддачею 150 к. с. (113 кіловат). Комплект літій-іонних батарей з рідинним охолодженням сумісний з системою швидкої зарядки, яка може поповнити запас акумуляторів з нуля до 80% за півгодини. Розгін до «сотні» у Honda e займає вісім секунд.

Honda e стала першою моделлю японської марки, побудованої на новій платформі, спеціально розробленої для машин з повністю електричними силовими установками.

Автомобіль отримав спеціальні камери замість традиційних бічних дзеркал. Пристрої можуть передавати зображення на два шестидюймових дисплея, встановлених в салоні новинки. Крім того, в компанії стверджують, що це рішення допоможе поліпшити коефіцієнт аеродинамічного опору.