Компанія Mazda показала свій перший електрокар, який проходить тести у кузові кросовера CX-30, і розкрила деякі попередні характеристики авто, пише Автотема з посиланням на ТСН.

Перший відеоогляд авто з’явився на YouTube-каналі Chasing Cars.

У Mazda розповіли, що прототип отримав робочу назву Mazda e-TPV, і він обладнаний електродвигуном на 105 кВт (143 к. с.) і 265 Нм крутного моменту. Енергією авто забезпечують акумулятори потужністю 35,5 кВт-год.

Ємність батареї та інші характеристики у чомусь схожі на Nissan Leaf та Hyundai Ioniq Electric. Тобто машина, імовірно, буде продаватися приблизно у тому ж сегменті, що і ці електрокари.

У відео розповідається, що прискорення Mazda e-TPV не неймовірне, хоча автомобіль цілком непогано набирає швидкість. В авто також відзначається плавність ходу.

Крім того, електрокар під час входу у повороти нагадує за поведінкою Mazda 3. Відомо, що авто не обладнано функцією рекуперативного гальмування, щоб зберегти відчуття кермування близьке до машини з двигуном ICE.

Повідомляється, що Mazda навіть «змусила» e-TPV видавати фальшиві звуки чотирициліндрового мотора, щоб зробити перехід на електромобілі більш плавним для своїх клієнтів.