“Дизельгейт” зачепив ще одного виробникаСкандал навколо шкідливих викидів дизельних двигунів Volkswagen торкнувся не тільки німецький концерн, а й позначився на інших європейських виробниках. Як повідомляє Bloomberg, уряд Франції тимчасово відклав плани з продажу частини акцій Renault SA.

 

Причиною для цього послужило падіння котирувань акцій французької компанії. У квітні 4,73% акцій Renault придбав державний інвестиційний фонд АРА. Тим самим французьке держава довела свою частку до 19,7%. Надалі представники фонду мали намір позбутися частини паперів, однак від цих планів було вирішено відмовитися до відновлення котирувань акцій.

 

Таким чином, через проблеми Volkswagen починають страждати і інші європейські автовиробники, акції яких дешевшають. Приміром, зараз вартість пакета акцій Renault, що належить APA, становить близько 470 млн євро. А в квітні 2015 уряд заплатив за нього, за різними оцінками, від 814 млн євро до 1,23 млрд євро.

 

Втім, швидше за все, падіння акцій інших «європейців» – тимчасове явище. Наприклад, вже в п’ятницю акції Renault подорожчали на 2,7%. А ось «Фольксвагену» доведеться дійсно не солодко. За даними аналітиків, втрати німецького концерну можуть скласти до 78 млрд євро.

document.write(«»);