На столичних дорогах вже неодноразово помічали цікаву Волгу ГАЗ-24, в якій автентичність кузова доповнена елементами тюнінгу Баку-стайл, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Ось така Волга ГАЗ-24 з повністю автентичним кузовом і навіть з рідними ковпаками роз’їжджає київськими вулицями. Одразу впадає в очі корма, що сильно присіла. Таке враження, що машину неабияк перевантажили, і у неї не витримали ресори. Звісно, все може бути. А може, гарячий власник вирішив занизити своє авто в стилі лоу-райдер, а скоріше Баку-стайл.

Свого часу на українських дорогах часто-густо зустрічалися допрацьовані в дусі Баку-стайл класичні, задньопривідні моделі «Жигулів». Відмітна риса цього азербайджанського тюнінгу – задертий ніс машини і опущена на землю корма, що досягалося видозміненою підвіскою. Існує думка, що це робили для того, щоб в повороті машину легше було поставити на два колеса.

Сьогодні Жигулі Баку-стайл у нас практично зникли. Адже що й казати, керованість такого авто на дорозі набагато гірша, так само як і оглядовість. Плюс варто додати доволі ризиковану манеру водіння власників таких чудо-апаратів… Тому на такі машини даішники оголосили справжнє полювання.

Тому хочеться вірити, що столична занижена Волга все ж отримає серійний вигляд, свіже фарбування (кузов вже підготували до цього) і радуватиме любителів ретротехніки.