Щоб забезпечити своєму автомобілю відмінний зовнішній вигляд і технічну справність на довгі роки, необхідно своєчасно здійснювати його мийку, причому не тільки стандартну мийку кузова, але і чищення салону, колісних ніш, а головне, чищення двигуна.

Якщо кузов і салон можна вимити самостійно і без знань автомеханіки, то до чищення двигуна потрібно підійти більш відповідально і вивчити ряд питань, перш ніж братися за неї власними руками.
По-перше, рекомендується здійснювати миття двигуна не менше двох разів на рік. По-друге, під час миття двигуна не завадить подбати і про чистоту всього підкапотного простору. Цілком імовірно, що буде виявлена необхідність особливого чищення або навіть заміни будь-яких підкапотних деталей.
Наприклад, нерідко особливої уваги потребують акумулятори, Краснодар досить багатий асортиментом різних запчастин і очисних засобів для автомобілів, тому чистка окислилися клем акумулятора або заміна певних деталей не складе особливих труднощів. Тут же постає питання: який засіб виявиться найбільш підходящим для миття двигуна? Особливих рекомендацій з цього приводу немає. Будь-який магазин, в якому продається автохімія, може запропонувати досить широкий вибір різних засобів, і консультанти цих магазинів можуть порадити найбільш підходящий варіант.
А ось що стосується обладнання, переважного в турботі про двигуні, то вибрати краще мийку з високим тиском. Продувати двигун рекомендується за допомогою повітряного компресора. Ну і не варто забувати про пензликах різного розміру і ганчірках, без яких буде не обійтися.
Нарешті, коли під рукою знаходиться все необхідне, можна починати мийку. Тут також існує ряд правил. Для початку важливо запам’ятати, що мити двигун, коли він гарячий, не рекомендується; слід почекати, коли він повністю охолоне. Також потрібно від’єднати і зняти акумулятор. Якщо цього не зробити, є ризик залити його водою і закоротити систему.
Поряд з батареєю варто ізолювати (за допомогою целофану) та іншу електроніку: генератор, ЕБУ, блок запобіжників і т.д., – адже всі вони не люблять впливу вологи. Коли етап підготовки буде пройдений, і підкапотний простір буде повністю готове до мийки, можна наносити мильний склад. Тут знадобляться пензлика, за допомогою яких прочищаються особливо забруднені місця. Нанесений мильний склад необхідно залишити на час, вказаний виробником на упаковці засобу.
Далі розчин змивається і у випадку, якщо залишилися забруднені місця, наноситься знову. Коли двигун повністю очищений, можна зняти ізоляцію з електроприладів і приступити до продуванню підкапотного простору, після чого залишиться тільки поставити АКБ на місце і перевірити справність роботи двигуна.

document.write(«»);