У зв’язку з частими останнім часом шахрайствами з продажу заставних автомобілів, ВААІД ініціює ухвалення змін, які зобов’яжуть працівників МРЕВ ДАІ перевіряти машини, в тому числі і по реєстру обтяжень майна.

Як не попастися на нову "схему" купляючи б/в автоВітчизняні шахраї придумали новий спосіб обману водіїв – вони продають на авторинку заставні (кредитні або лізингові) автомобілі за ціною нижче ринкової, які потім банк примусово повертає за несплату кредиту.

Про це повідомив Генеральний директор асоціації автоімпортерів ВААІД Олег Назаренко. За його словами, проблема полягає в тому, що при перереєстрації такої машини в МРЕВ її співробітники перевіряють транспортний засіб тільки за наявними базами даних МВС (на предмет угону, розшуку Інтерполу, заборгованості власника по сплаті штрафів тощо). При цьому інформація про знаходження автомобіля у базі Державного реєстру обтяжень рухомого майна знаходиться в розпорядженні Мін’юсту та працівники МРЕВ не зобов’язані перевіряти транспортні засоби ще й по цій базі даних.

Цим і користуються аферисти, продаючи заставні автомобілі. Щоб вирішити цю проблему ВААІД ініціює ухвалення змін в чинні нормативні акти, які регулюють роботу МРЕВ ДАІ: Постанова Кабміну №1388 «Про порядок реєстрації транспортних засобів» та наказу МВС №379, яким затверджено «Інструкцію про порядок проведення реєстрації підрозділами ДАІ».

Зокрема, пропонується внести в ці документи вимога, що зобов’язує співробітників МРЕВ при проведенні перереєстрації транспортних засобів перевіряти їх, у тому числі, і на базі Держреєстру обтяжень рухомого майна, а при наявності обмежень – не проводити реєстраційні операції. Олег Назаренко розраховує, що подібні ініціативи знайдуть підтримку у керівництва МВС, адже вони спрямовані на захист прав чесних громадян, чим і має в першу чергу займатися нова українська поліція.

document.write(«»);