Восени поточного року бюджетний суббренд Volkswagen виведе на ринок найдешевший седан Jetta VA3. Напередодні на офіційному сайті марки з’явилися перші відомості про модель, а портал Autohome оприлюднив перші “живі” знімки товарного авто, пише Автотема з посиланням на MMR.

Фактично Jetta VA3 є перелицьовану версію VW Polo у версії седан. Новинка, як і “донор”, побудована на вдосконаленій платформі PQ25.

Зовнішніх відмінностей між моделями мінімум: седан Jetta має лише інший дизайн “передка” і інші ліхтарі. При цьому габарити машин ідентичні: довжина – 4 501 мм, ширина – 1 704 мм, висота – 1 469 мм, відстань між осями – 2 604 мм.

Оформлення салонів теж практично повністю збігається. До речі, для Jetta VA3 доступно 4 різні комплектації. “Четирьохдверка” в базовому виконанні може похвалитися: світлодіодними ДХВ, колісними дисками на 14 дюймів, антипробуксовочною системою, асистентом при підйомі, двома “ейрбегами”, кондиціонером і штатною магнітолою.

Топовим модифікаціям покладаються: круїз-контроль, інформаційно-розважальний комплекс з сенсорним екраном, люк на даху, “клімат”, бічні подушки і шторки безпеки, а також оббивка сидінь шкірою, функція підігріву передніх крісел і 15-дюймові диски.

Для оснащення новинки використовують 1,5-літровий бензиновий атмосферний двигун MPI серії EA211, який забезпечує віддачу в 112 к.с. (Піковий крутний момент 145 Нм). Він поєднується з 5МКПП або 6АКПП.

За попередніми даними, Jetta VA3 стане найдоступнішим седаном марки з базовим цінником менше 65 000 юанів ($9100).