Компанія Lamborghini представила найпотужніший гіперкар – гібрид Sian – на автосалоні у Франкфурті, пише Автотема з посиланням на ТСН.

Фотографію авто опублікувала медіаслужба Associated Press.

Про суперкар відомо, що він отримав 6,5-літровий двигун V12 потужністю 774 к. с., якому допомагає електромотор на 34 к. с. В сукупності потужність трансмісії видає пікові 808 к. с. і 8500 об/хв.

При всьому цьому заявлене прискорення Sian до сотні становить 2,8 секунди, як і в Aventador, на базі якого він був побудований.

Відомо, що агрегат відрізняється від інших гібридних моделей, бо в ньому важкий акумулятор замінили більш легким суперконденсатором. Така батарея відрізняється від звичайних тим, що вона дуже швидко заряджається, але погано зберігає енергію тривалий час.

У Lamborghini кажуть, що суперконденсатор в Sian повністю зарядиться після всього лише одного натискання на педаль гальма.

Крім того, відомо, що Sian побудований на платформі гіперкара Aventador, але не замінить цю модель. Замість цього він буде випущений лімітованою серією, а саме авто стоїть вище Aventador SVJ з точки зору ціни, потужності і продуктивності.

Видання зазначає, що гіперкар був натхненний культовим Countach LP400 1974 року. Нове авто частково повторює силует і бічні лінії колись популярної моделі. Вартість моделі поки що не озвучується.