Державне агентство автомобільних доріг України оголосило міжнародний тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса на трьох ділянках загальною протяжністю 31 кілометр, пише Автотема з посиланням на MMR.

Як повідомили в Укравтодорі, мова йде про ділянки: 87 – 98 км (ділянка від з’їзду на м. Біла Церква до с. Бикова Гребля), 98 – 113 км (ділянка від с. Бикова Гребля і до межі Білоцерківського та Ставищенського районів), 113 – 128 км (ділянка від межі Білоцерківського та Ставищенського районів і до смт. Ставище).

За словами глави керівника Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака, проект капітального ремонту М-05 у Київській області буде реалізовано за рахунок коштів кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку, зекономлених на раніше реалізованих контрактах в рамках проекту «Пан’європейські коридори.

«Ремонт цієї частини дороги є логічним продовженням капітального ремонту М-05, що в результаті дозволить забезпечити якісний коридор по всій його протяжності в Київській області», – підсумував Новак.

Наразі керівництво Державного агентства автомобільних доріг України проводить активну роботу із ЄБРР та ЄІБ щодо підписання угоди на фінансування капітального ремонту та реконструкції траси М-05 Київ – Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.