Як підготувати автомобіль до зими: 7 простих порадПростою зміною “взувачки” не обійтися, пише segodnya.ua

Зима вже на носі, а це значить, що автомобіль потрібно готувати до холодного періоду експлуатації. Український клімат відрізняється від європейського, і простою зміною покришок тут не обійтися. Пропонуємо вашій увазі кілька порад, як краще всього підготувати своє авто до українських морозів.

1. Щітки склоочисників

Від видимості взимку залежить і безпека їзди. Особливості українського клімату (спекотне літо, холодна зима) сприяють швидкому зносу гумових деталей “двірників”. Влітку вони розсихаються, взимку – покриваються льодом. До того ж асфальт взимку посипають досить агресивними засобами, які з-під коліс машин, що їдуть попереду, потрапляють на лобове скло і помітно прискорюють знос щіток склоочисників.

2. Рідини не повинні замерзати

Список рідин, які потрібно перевірити перед настанням холодів: масло в двигуні, трансмісії, рідина в системі охолодження і рідина в бачку омивача скла. Як показує практика, взимку найкращим чином зарекомендували себе синтетичні масла. А рідина системи охолодження і омивача повинні відповідати сезону та мати достатній “запас міцності”, щоб нічні морози не піднесли неприємний сюрприз.

3. Приведіть у порядок дроти і свічки

Від якості їх роботи залежить не тільки стабільна робота двигуна, але і витрата палива. Не полінуйтеся для цього заїхати на найближчу СТО і попросити перевірити цілісність проводів і іскру в свічках.

4. Перевірте фільтри

Новий фільтр двигуна допоможе уникнути надмірного утворення конденсату через перепад температур і захистить двигун від попадання пилу. Вода в двигуні може стати причиною гідроудару і надалі привести до необхідності ремонту двигуна, а пил здатна нанести механічні пошкодження стінок циліндрів, що стане причиною нерівній роботи двигуна і освіти надмірної кількості вихлопних газів.

5. Слідкуйте за паливом

Намагайтеся, щоб паливний бак був якомога частіше наповнений. Таким чином, на його стінках не буде накопичуватися і намерзати конденсат, а кристали, що утворилися, не потраплять в паливну систему. Результатом може стати паливний насос, що вийшов з ладу, або форсунки, куди вода потрапить під високим тиском.

6. Перевірте акумулятор

Під час морозів акумулятор піддається сильним навантаженням. Мінусова температура може скоротити час його роботи, а часом і зовсім вивести з ладу. Перед настанням холодів достатньо призвести нескладну профілактику: перевірити чистоту клем, затягнути кріплення тугіше, перевірити напругу розімкнутого ланцюга (нормальний показник – 12,5-12,9 В). Також не рекомендується на тривалий час включати споживачі енергії на холостому ходу і, тим більше, при вимкненому двигуні.

7. Змініть шини на зимові

Зимові шини – питання не стільки доцільності, скільки безпеки, оскільки вони м’якші та еластичніші за літні, що дозволяє забезпечувати хороше зчеплення з дорогою навіть при мінусовій температурі. Якщо плануєте закордонну поїздку у відпустку на авто, майте на увазі, що в Європі за відсутність сезонних шин вас можуть оштрафувати, або навіть “заворнути” ще на виїзді з України.

document.write(«»);