Скільки коштує купити права в Україні: розслідуванняЖурналісти з’ясували, як легко купити водійське посвідчення в Україні.

Весь процес придбання зняли «Громадське». Під час навчання журналіста в одній з автошкіл Рівного староста групи заявив, що для безпроблемної здачі необхідно «скинутися» інструктору по 1200 грн. Інструктор з водіння розповів і схему здачі за таким методом. Виявилося, що для отримання прав не потрібно навіть сідати за кермо автомобіля.

Під час проходження теоретичної частини, комп’ютери в класі будуть включені в тестовому режимі, розповів інструктор. Завершивши тест (чий результат не має ніякого значення), можна вирушати робити фотографію на права в іншому кабінеті. Через кілька тижнів слід повернутися за готовим посвідченням.
Але цей варіант враховував відвідування занять в автошколі. Отримати права можна навіть без навчання, правда коштує це буде дорожче.

Журналістам вдалося зафіксувати на відеокамеру всі етапи отримання прав людиною, яка не проходила ні медичної перевірки, ні навчання в автошколі. Перевірка в базі даних ДАІ також показала, що посвідчення є справжнім.

document.write(«»);