«Південмаш» розробив автомобіль розвідки МКС-1У Дніпропетровську «Південний машинобудівний завод» розробив і побудував секретний автомобіль МКС-1. Підприємство готове масово випускати такі авто для української армії та прикордонників.

Яе повідомляє ІП «События Днепропетровска», зовні МКС-1 нічим не примітний, і майже не відрізняється від цивільних автомобілів. Вся «родзинка» прихована всередині. МКС-1 расшифровуєтся як мобільний комплекс спостереження, а по суті — це пересувний радар, здатний контролювати як сухопутний кордон, так і акваторію моря. Комплекс необхідної апаратури «південмашівці» встановили в кузові американського фургона Chevrolet Express і бронювали зсередини.

Характеристики комплексу не розголошуються, але за допомогою виносного локатора можна виявити будь-які переміщення в заданому квадраті і передати дані іншим підрозділам. Оператор МКС-1 в салоні стежить за ситуацією на моніторах комп’ютерів і чітко ідентифікує цілі.

Комплекс може виявити незаконні перетину кордону у будь-яку погоду і в будь-який час доби. «Начинка» виконана спільно з ізраїльською компанією. В Україні готові масово випускати подібні автомобілі розвідки на потужностях «Південного машинобудівного заводу», притому на будь-яких шасі. Комплекс спостереження настільки компактний, що його можуть розмістити як в кузові КрАЗ Spartan, Koguar, так і в броньованих VW Transporter, Crafter, Mercedes-Benz Vito, Sprinter і т.п.

document.write(«»);