Які авто в Україні подешевшають на 2 тисячі євроАкцизний збір складає значну частину від загальної вартості митного очищення ввезеного транспортного засобу. Враховуючи істотне падіння купівельних можливостей громадян України, у зв’язку з зростанням курсу іноземної валюти, авторами законопроекту №3251 запропоновано тимчасово, з 1 січня 2016 року та до 31 грудня 2017 року знизити ставки акцизного збору на автомобілі, що були в експлуатації.

Нагадаємо, що з початку 2016 року в Україні вводяться обов’язкові мінімальні норми екологічної безпекидля першої реєстрації будь-якого автотранспорту Євро-5, що фактично означає, вік ввезених автомобілів не повинен перевищувати 5 років. Ми порівняємо запропоновані в документі тимчасові ставки акцизу з діючими зараз (значення подані в євро за 1 кубічний сантиметр об’єму двигуна).

74_73951.jpg (41.07 Kb)

Стануть б/у автомобілі дешевшими?

Якщо законопроект буде прийнятий, і отримає статус закону, то, наприклад, при ввезенні середнього легковика з бензиновим мотором, об’ємом 1600 куб. см, акцизний збір становитиме 427 євро. Зараз, згідно з чинними ставками, цей платіж для цього типу ТЗ буде 2340 євро. Різниця – 1913 євро, що, погодьтеся, дуже істотно. Розрахувати розмір акцизного збору для інших типів ТЗ ви зможете самостійно, скориставшись даними з нашої інфографіки – помножте ставку в євро на кількість кубічних сантиметрів об’єму двигуна планованого до ввезення автомобіля, згідно з категорії по робочому об’єму двигуна і типу застосовуваного в ньому палива.

document.write(«»);