Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести додаткові мита на російські авто. В комісії вирішили, що від російського імпорту все ж необхідно захищатися додатковим митом у розмірі 10-17%, пише automotoclub.info.

Нагадаємо, розгляд з приводу необхідності введення додаткових мит тривав рік і півтора місяці. Він був розпочатий після скарги українських автовиробників (асоціації «Укравтопром»). Там вказували, що російській уряд надавав власному автопрому різноманітні преференції в рамках державних програм «Автомобільна промисловість» і «Розвиток промисловості та підвищення її конкурентоспроможності».

В результаті, в Україну російські машини поставлялися за заниженими цінами, і місцевий автопром виявився в невигідному становищі.
На українському ринку російський автопром представлений марками ВАЗ, ГАЗ, УАЗ та іншими. У разі прийняття мит можна очікувати повного витіснення цих марок з ринку.

На український ринок поставляються і інші моделі російської збірки: VW Polo Sedan, Hyundai Accent, Kia Rio, деякі моделі Peugeot, Nissan. Їх імпортерам доведеться лише налагодити постачання з іншої країни, щоб уникнути додаткового мита.

 

document.write(«»);