Як зміниться вуличне освітлення в майбутньому?

Зараз ліхтарі освітлюють вулицю скрізь і постійно, але в майбутньому це буде не так. Компанія Continental, провідний виробник автокомплектуючих у світі, на Всесвітньому конгресі ITS в Бордо презентував концепцію майбутнього вуличного освітлення. Випробування вже почалися.

Новинка від Continental представляє собою інтелектуальний вуличне світло, який розпізнає, хто рухається вулицею – пішохід, автомобіль або велосипедист, і забезпечує відповідне освітлення дороги.

У Києві засвітять сучасні ліхтарі

ulichnoe-osveshchenie-budushchee-100jpg_small

Перші інтелектуальні вуличні ліхтарі вже освітлюють вулиці Тулузи (Франція).

Втілити в життя цю енергозберігаючу технологію дозволило розвиток електроніки і поява широкого спектру економічних світлодіодних ламп. Щоб пішохід, велосипедист і автомобіль завжди рухалися по освітлюваної дорозі, на стовпах ліхтарів освітлення встановили датчики, які розпізнають учасників дорожнього руху, спрямування їх руху і вмикають світло ліхтарів в попутному напрямку.

Крім контролю освітлення, датчики в майбутньому будуть ще стежити і за вільними місцями на парковках і передавати дану інформацію через системи комунікації до автомобілів. Крім того, стовпи можна буде оснащувати зарядними станціями для електромобілів.

ulichnoe-osveshchenie-budushchee-120jpg_small

Додамо, що світлодіодні ліхтарі вже через кілька років прийдуть на зміну класичним на вулицях багатьох країн світу. У порівнянні з класичними лампами, які освітлюють вулиці, світлодіодні в три рази економічніше, а служать набагато довше, а в комплексі з інтелектуальною системою освітлення від Continental, економічний ефект від застосування цієї розробки буде колосальним і без шкоди безпеці на дорогах.

document.write(«»);