Залежно від того, полили автівку кислотою чи фарбою потрібно виконати кілька обов’язкових дій, а якщо лакофарбове покриття помітно пошкоджено, то діяти потрібно невідкладно, пише Автотема з посиланням на ТСН.

Так, якщо кузов машини полили кислотою, яка пошкодила покриття кузова, то найперше її потрібно нейтралізувати. Найпростіший спосіб – це полити розчином води та соди. Їх потрібно змішувати у пропорції пів пачки соди на відро води.

Готовим розчином варто полити вражені місця на покритті авто та зачекати близько десяти хвилин. Це варто зробити якнайшвидше після виявлення пошкоджень, щоб уникнути розширяння та поглиблення враженої зони. Якщо кислота була не надто сильною, то постраждав лише верхній шар лаку. Відновити його значно простіше, ніж пропалену фарбу.

Якщо ж в машині пропалено фарбу, то тоді транспорт потрібно везти до спеціалістів для перефарбування. Пошкоджені пластикові деталі кузова також доведеться замінити.

У тому випадку, якщо кузов машини полили фарбою, то позбутись наслідків буде дещо простіше. Зокрема якщо фарба потрапила на вітрове скло, чи інше вікно, то зішкребти її можна пластиковим шпателем. Решту вдасться прибрати розчинником.

Якщо не вдається очистити скло пластиковим шпателем, то варто обережно спробувати використати металевий або лезо бритви.

Очистити окрашені частини кузова від фарби вдасться шляхом абразивної поліровки. Вона проводиться у кілька етапів: мийка, полірування, знову мийка і м’яке полірування. Абразивне полірування дозволяє видалити верхній шар лакофарбового покриття в кілька мікронів, завдяки чому знищуються дрібні тріщини і дефекти на кузові.