КрАЗ виготовлятиме унікальну техніку для комунальників (фото)«АвтоКрАЗ» в черговий раз виграв тендер на постачання комунальної техніки на базі автомобілів КрАЗ для ЖКГ Дніпропетровська. Проводив тендер департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації. Оголошені конкурсні торги припускали закупівлю чотирьох одиниць вакуумних асенізаційних машин.

Згідно з тендерними умовами, спецавтомобілі побудують на автомобільному шасі нового покоління КрАЗ-6511Н4 колісної формули 6х4. Шасі матиме компонування «кабіна над двигуном». КрАЗовскі «автодвірники» будуть призначені для механічного збору, перевезення та зливу рідких відходів, що не містять вибухових і горючих речовин. У складі спеціального обладнання – цистерна, насос з вакуумно-нагнітальної системою, прийомний лючок з всмоктуючим шлангом, пневматична та електрична системи.

Зауважимо, що крім ПАТ «АвтоКрАЗ» в тендері брали участь ще шість учасників, які пропонували в якості бази для комунального автомобіля імпортне шасі. Тим не менш, вантажівки КрАЗ за технічними параметрами найбільш, у порівнянні з конкурентами, відповідали умовам тендеру. До того ж менеджмент «АвтоКрАЗ» із задоволенням відзначив відкритість і прозорість конкурсу, що призвело до перемоги в ньому вітчизняного виробника.

А в даний час Кременчуцький автозавод вже приступив до виготовлення автомобілів-шасі під установку спецобладнання.

document.write(«»);