Ще починаючи з 60-х років емблему Львівського автобусного заводу можна було побачити на вуличках Києва, Петербурга і Тбілісі. І навіть більше: всіх радянських космонавтів і всі запуски ракетоносіїв з Байконура доставляли спеціальними автобусами Лазу. Після здобуття незалежності наш автопром зробив паузу, зібрався з силами і здивував: аж незвично було бачити новенькі трамваї і автобуси на вулицях України.

Але найбільший захват викликали швидкісні потяги Крюківського заводу. Втім, як це часто буває, його гідності оцінили тільки після того, як чиновники закупили корейські аналоги. Якщо поглянути на характеристики, то великої різниці між моделями немає. У Hyundai більше місць першого класу, у нас же є ще й третій.

Максимальна швидкість українського поїзда – 200 кілометрів на годину, у “корейця” трохи менше, але обом комфортно на швидкості 160 км/год. А ось чим два потяги таки суттєво відрізняються, то це ціною – кременчуцьке дітище дешевше на 30 мільйонів гривень.

Серед інших переваг і акумуляторна батарея, яка без проблем витримує кілька годин аварійної роботи, і кузов з нержавіючої сталі. На нього дають гарантію 50 років, при чому конкуренти можуть пообіцяти хіба що 28. На початку жовтня інженери з Кременчука ще раз порадували українців і представили дизельний потяг з максимальною швидкістю 154 км/год. Поки поїзд курсуватиме між Львовом і Чернівцями. Вже зараз на підприємстві розробляють поїзди, які здатні розвивати швидкість до 250 км/год і двоповерхові вагони.

document.write(«»);