Німецький автоконцерн Daimler вирішив перестати розробляти нові двигуни внутрішнього згоряння і направити всі ресурси на удосконалення електромоторів, пише Автотема з посиланням на MMR.

Про радикальне рішення повідомив в п’ятницю головний інженер концерну Маркус Шефер.

Він зазначив, що недавно Daimler розробив нові рядні ДВЗ з шістьма циліндрами для цілої лінійки моделей Mercedes, включаючи E і S-Class, і тепер має намір рухатися в іншому напрямку. Як повідомляє видання Autonews, Шефер все ж не виключає, що робота над традиційними моторами може поновитися в майбутньому.

Що стосується “зелених” авто, то на них у Mercedes великі плани: ще в 2016 році бренд пообіцяв випускати по одному електрокару в рік. У травні нинішнього року Mercedes запустив серійне виробництво електрокроссовера EQC з двома електромоторами – по одному на кожній осі – видають в сумі 408 к.с. і 750 Нм моменту. До 100 км/год він прискорюється за 5,1 сек., А максимальна швидкість складає 180 км/год. Мотори живляться від комплекту батарей на 80 кВт/год, повного заряду яких вистачає на 445-471 км ходу по циклу NEDC.

У вересні Франкфурті відбулася прем’єра красивого суперника Tesla – концепту Vision EQS, який буде запущений в серію в 2021 році. Новинка також оснащена парою моторів, розташованих на осях, сумарна віддача яких становить 477 “коней” і 760 Нм крутного моменту. Розгін до першої “сотні” займає у EQS 4,5 сек. Максимальна швидкість становить 200 км/год, запас ходу при повністю заряджених 100-кіловатних батареях доходить до 700 км.