Глава Одеської ОДА охарактеризував незаконну торгівлю водійськими посвідченнями як цілу індустрію. Щомісяця в Одесі продаються «наліво» близько 1300 прав.
Масштаби незаконної торгівлі водійськими правами

За словами Михайла Саакашвілі, фінансова зацікавленість великого числа замішаних у корупції людей робить боротьбу з нею малоефективною. «Ось ми говоримо про МРЕВ. В Одесі за останній місяць ми виявили, що продані 1300 прав «наліво». 1 300 прав – це означає за кожні права 250 доларів. Порахуйте, яка це індустрія», – сказав глава Одеської ОДА в ефірі передачі «Свобода слова» на каналі ICTV.

Вирішенням проблеми, зазначив Саакашвілі, може стати зміна формату видачі водійських посвідчень. Наприклад, в Одесі нещодавно відкрився Центр обслуговування громадян. У даній установі жителі міста зможуть отримати більше 60 видів адміністративних послуг за короткий час і без бюрократичних «зволікань». Не виключено, що в майбутньому список послуг поповниться частиною функцій, які зараз виконують Центри надання послуг ДАІ.

Змінити роботу колишніх МРЕВ планують і в самому Міністерстві внутрішніх справ. Як раніше розповідала перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе, від нинішніх 228 Центрів надання послуг ДАІ в Україні залишиться лише 64 стаціонарних і 15 мобільних центрів. Вони будуть побудовані за принципом відкритого простору, коли всі співробітники на увазі, а також візьмуть на себе адміністративні послуги, які зараз надає міліція (видача довідок про судимість, дозволів на зброю і т.п.).

Нові сервісні центри МВС мали запрацювати ще влітку цього року, однак через зволікання з прийняттям необхідних законів, реформа була відкладена. На даний момент законопроекти «Про сервісних послугах і сервісних центрах МВС», а також «Про оплату послуг сервісних центрів МВС» прийняті Верховною Радою лише в першому читанні.

document.write(«»);