8 головних недоліків дизельного двигунаНа сьогоднішній день половина автомобілів в Європі, обладнані дизельними двигунами. У нас же машини з таким типом моторів не користуються особливою популярністю, але спостерігається тенденція до зростання їх кількості.

Дизельний двигун на перший погляд має багато переваг. Він економний, екологічно чистий, довговічний, більший крутний момент. На цьому плюси закінчуються і починаються одні недоліки.

1. Ціна автомобілів з дизельними двигунами вища від їх бензинових аналогів. Радує, що поїздивши кілька років на автомобілі, можна продати його трохи дорожче, ніж бензиновий аналог.
2. Невеликий робочий діапазон. На автомобілі з дизельним агрегатом потрібно частіше перемикати передачі. Сучасні бензинові двигуни легко беруть шість тисяч обертів. Дизелі максимум чотири тисячі. Зауважимо, що автоматична коробка може позбавити дизель від такого недоліку.
3. Повільний прогрів двигуна. При їзді на невеликі відстані двигун не встигає прогрітися. Експлуатація холодного мотора сильно скорочує термін його служби.
4. Дороге обслуговування і ремонт. Для сучасних дизельних агрегатів періодичність ТО зменшена у два рази, якщо порівнювати з бензиновим аналогом. Для діагностики при ремонті сучасних дизелів потрібне спеціальне дороге обладнання. Так, вартість таких процедур також буде висока.
5. Зимовий запуск. Проблема актуальна для старих двигунів, не обладнаних системою прогріву перед пуском. Для нормального пуску двигуна взимку, потрібно заливати в бак спеціальне «зимове» паливо .
6. Високі вимоги дизеля до якості палива. У великих містах, звичайно цю проблему практично вирішили — можна завжди знайти АЗС з якісним і хорошим паливом. На периферії ж із хорошою соляркою є проблеми.
7. Шум і вібрація. У нових авто це практично не спостерігається, але в старих машинах шум і вібрація присутні постійно.
8. Велика вага. Автомобільний дизельний двигун важить більше бензинового. Це впливає як на розподіл ваги авто, так і на динамічні характеристики.

document.write(«»);