Toyota Prius для української поліції закінчилися Україна завершила придбання гібридних автомобілів на кошти, отримані за Кіотським протоколом.

Про це повідомляє «Автоконсалтинг» з посиланням на Міністерство екології. Всього Україна отримала від Японії 2000 гібридних автомобілів в обмін на квоти на викид вуглекислого газу.

Згідно з угодою з Іспанією і Японією про продаж 47 мільйонів одиниць шкідливих викидів, Україна мала отримати фінансування в розмірі 470 млн євро. Однак в української сторони виникли труднощі з освоєнням цих коштів, адже витрачати їх можна тільки на проекти, що сприяють охороні навколишнього середовища. Початковий термін мав закінчитися ще в 2012 році, але українській стороні вдалося розтягнути його до 2016 року.

Toyota Prius для МВС, яких було закуплено близько 2000, стали не єдиним, на що пішли кіотські гроші. Вони були також витрачені на переоснащення 348 автомобілів патрульної поліції та інші проекти, включаючи будівництво автономних комплексів енергозабезпечення, збір та утилізацію біогазу, будівництво біогазової установки.

За поточним договором, нових Prius Україна не отримає. Всі проекти повинні бути завершені до березня 2016 року, тому гроші доведеться витрачати на те, що не потребує тимчасових витрат. Так, відбудеться заміна існуючих світильників на світильники на основі LED-технологій.

document.write(«»);