Киянам пропонують новий спосіб боротьби з небажаним паркінгом У столиці знайшли новий спосіб боротьби з небажаним паркінгом у дворах — за допомогою півсфер із бетону. Зараз такі півсфери встановлені на Хрещатику, а в майбутньому вони можуть з’явитися також у зелених зонах біля багатоповерхівок, повідомляє «Сегодня».

Раніше для експерименту такі бетонні півсфери були встановлені на тротуарах Хрещатика. За словами директора департаменту благоустрою КМДА Дмитра Білоцерківця, спочатку необхідно зрозуміти, чи будуть бетонні півсфери практичними і чи зможуть вони перешкоджати небажаному паркуванню.

«Якщо результати будуть хороші, то будемо встановлювати їх і в спальних районах. Звичайно, можна було б використовувати й звичні стовпи, але собівартість одного — близько 3—4 тис. грн, а півсфера обійдеться бюджету лише кількома сотнями гривень», — зазначив Дмитро Білоцерківець.

В той же час, у соцмережах багато жителів столиці розкритикували такий метод боротьби з небажаними стоянками на Хрещатику. За словами киян, перш ніж перекривати дороги, спочатку потрібно зробити паркінг, до того ж для пішоходів такі півсфери досить небезпечні, особливо в темний час доби.

Якщо у вас є які-небудь інші пропозиції щодо того, як вирішити це питання, ви можете звернутися до колл-центру мерії за телефоном 1551, або написати свої побажання на сайті «Контактного центру Києва 1551».

Крім того, чи законний паркінг у тому чи іншому місці, можна дізнатися, звернувшись із листом до КП «Київтранспарксервіс» або до Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

document.write(«»);