Чому справне авто не хоче заводитися з першими заморозками?Насправді, однозначної відповіді на це питання не існує. Навіть у самому узагальненому вигляді, ключових причин може бути дві, – або нічому горіти, або нічому підпалити.

 

Під ситуацією “нічому горіти” ми маємо на увазі некоректне надходження палива або повітря в камеру згоряння. Зауважимо, що слово “некоректне” має на увазі, і коли палива занадто мало (або ж немає зовсім), і коли палива занадто багато (у цій ситуації воно гасить іскру, замість того, щоб запалати), і навіть коли палива достатньо, але присутні проблеми з забором повітря (адже двигун внутрішнього згоряння працює не на чистому паливі, а на повітряно-паливної суміші). Ось лише деякі причини ситуації, коли “нічому горіти”:

 

— Паливо поганої якості.

— Брудні паливні інжектори (форсунки).

— Забитий паливний фільтр тонкого очищення.

— Забитий паливний фільтр грубого очищення (сітка на бензонасосі).

— Забитий повітряний фільтр.

— Замерзлий бруд у дросельної заслінки.

— Замерзлий бруд в клапані холостого ходу (у цій ситуації машина може навіть заводитися, але тут же буде глухнути).

— Низька компресія в циліндрах двигуна (в цьому випадку співвідношення між повітрям і паливом змінюється, до того ж змінюється наповнення камери згоряння горючою сумішшю).

 

Симптоми у всіх цих пунктів будуть приблизно однакові, – стартер крутить, але при цьому двигун не “схоплює” і машина не заводиться.

 

Коли “нічим підпалити”

 

У цьому випадку, ми будемо говорити про обставини, які заважають запустити двигун, навіть якщо з формуванням повітряно-паливної суміші все відмінно. Отже, “нічим підпалити”, це коли:

 

— Проблеми зі свічками запалювання. Симптоми – добре крутить, але не заводиться. Вивінченние свічки брудні, покриті нальотом, пахнуть бензином, мокрі і так далі.

— Проблема з високовольтними дротами (Приміром, пробій високовольтного проводу. Тобто ситуація, коли іскра виникає не в искровом зазорі свічки, а десь у високовольтному проводі).

— Проблема з котушкою (котушками) запалювання.

— Поганий (старий) акумулятор. У будь-якого акумулятора щільність електроліту в морози підвищується, а пусковий струм падає. Тому виходячи на вулицю в -30 градусів морозу, не варто дивуватися, якщо ваш акумулятор, менявшийся востаннє десь років 7 тому, навіть не в силах створити іскру в свічках запалювання, не кажучи вже про прокрутити двигун стартером.

 

Як бачите, причин безліч і кожна з них має свої особливості. Щоб не перебирати навмання у своєму авто всі запчастини, міняючи їх на нові, краще виявити точну причину поганого запуску. У цьому випадку вдасться заощадити, і гроші, і час, і власні сили.

document.write(«»);