Поліція озброїлась "всевидячим оком" для пошуку крадених машинУ Львові кожну машину патрульних обладнали спеціальною системою, яка виявляє крадені авто. За місяць роботи вже знайшли понад 1000 машин, які перебувають у розшуку.

У Львові система «Рубіж» працює з 15 жовтня. Від її ока не сховається жодна номерна бляха — бачить камера за 20 метрів і під різними кутами. «Рубіж» частенько спрацьовує на маршрутки. Це через те, що більшість маршруток є у кредиті, а власники від кредиторів ховаються.

Патрульні зізнаються — від «Рубежу» не сховаєшся, але схитрувати можна. Аби уникнути сканування, має бути якимось чином закритий номерний знак. Поліцейські лише за місяць знайшли понад 1000 машин, які перебувають у розшуку. Якщо номери видно нечітко, поліція має право оштрафувати водія.

А ще «Рубіж» шукає нечесних «військових». Ті автомобілі, які мали бути в АТО, у них є документи і вони мають перебувати тільки в зоні АТО, а дані автомобілі їздять по Львову та області. Таких «волонтерських» автівок у розшуку більше 150.

Усі автівки відправляють на штраф майданчик. Автомобілі повернуть власникам лише після того, як ті сплатять борги. До речі, «Рубіж» реагує і на викрадені номери. За місяць роботи поліцейські знайшли три машини із такими бляхами.

Автор сюжету — Ірина Папірник.

document.write(«»);