Вже не перший рік на платформі мінітракторів ХТЗ-2511 з’являються різні експериментальні версії. Цього разу кореспондент AgroPravda.com на виставці «ІнтерАгро комплекс 2015» виявив газову версію, та ще й з вітчизняним двигуном.

Експериментальна модель ХТЗ-2511G укомплектована добре відомим бензиновим двигуном МеМЗ-307 від автомобіля ЗАЗ Sens, але для роботи на тракторі його дефорсували до 35 к.с. і оснастили газобалонним обладнанням. В результаті, трактор вийшов дешевше в експлуатації і за заявою розробників (Інституту механізації та електрифікації сільського господарства) практично не втратив у своїх тягових показниках.

Газовий трактор з вітчизняним двигуном зараз проходить випробування і вже демонстрував тягові властивості з вантажним причепом. У такому виконанні він обійдеться в 250 тис. Гривень і не підданий коливанням курсу долара, оскільки базується лише на українських комплектуючих.

На виставці була представлена відкрита версія, але при масовому виробництві трактор знайде закриту кабіну, – запевнили кореспондента AgroPravda.com творці машини. Відзначимо, що експериментальні моделі з часом втілюються в серійне виробництво. Так сталося з електроверсією. Спочатку її возили на різні виставки, а за їх результатами було прийнято рішення про запуск у серію ХТЗ Edison. Як знати, може і газовий ХТЗ-2511G незабаром стане серійним. AgroPravda.com буде стежити за долею даної новинки.

document.write(«»);