В української поліції з’явилися спецверсії Ford Transit. На таких їздять групи швидкого реагування або просто групи захоплення.

Спецавтомобіль так і називається – Ford Transit «Захоплення». На виставці «Зброя та безпека» журналісти AUTO-Consulting змогли ближче розглянути цей автомобіль.

Ford Transit «Захоплення» побудований на базі звичайної 3,5-тонної моделі з переднім приводом. Під капотом – 2-літровий «турбодизель». Довжина фургона – 6945 мм, висота – 2426 мм. Він призначений для перевезення 10 поліцейських, включаючи водія, з усім озброєнням і засобами індивідуального захисту. Для розміщення зброї всередині є спеціальні шафи.

Для захисту стекол автомобіля по всьому периметру встановлені решітки, а спереду є захист радіатора і фар. Бампер має металеві вставки і потужні «кенгурятники». А по периметру автомобіля встановлені відеокамери, які постійно ведуть запис того, що відбувається.

Спецавтомобіль Ford Transit «Захоплення» не має бронювання, адже у нього інші функції. Його завдання максимально швидко доставити групу захоплення до об’єкта.