Багато водіїв з теплотою згадують двигуни старих німецьких або японських автомобілів, які були здатні намотувати мільйонні пробіги без капітального ремонту. Зараз же існує думка про те, що сучасні мотори не “доживають” і до 200 000 км. Однак, якщо дотримуватися кількох простих порад, то можна досить серйозно збільшити ресурс двигуна. Редакція сайту Тарантас Ньюс спільно з автомеханіками склали список порад щодо збільшення ресурсу ДВЗ.

Виконувати своєчасне технічне обслуговування

Незважаючи на те, що своєчасне технічне обслуговування можна назвати “прописна істина”, багато автомобілістів нехтують даною порадою. Обслуговування машини не за регламентом, визначеним автовиробником може стати причиною швидкого зносу або ж і зовсім призведе до поломки двигуна. Також слід уважно стежити за якістю масла, що заливається, адже неякісна або підроблена продукція також негативно позначається на «здоров’я» мотора.

Стежити за справністю системи охолодження

Вкрай важливо пам’ятати і про справний стан системи охолодження, адже часті перегріви вельми негативно позначаються на двигуні і можуть не тільки знизити його ресурс, але також спричинити за собою дорогий ремонт. Завжди слід контролювати рівень охолоджуючої рідини і оглядати патрубки системи і радіатор на предмет течі.

Правильно використовувати в зимовий період

При настанні холодів варто пам’ятати про те, що двигун необхідно прогрівати, так як холодне масло стає густішим і створює додаткове навантаження на агрегат. А при початку руху корисно деякий час не давати серйозних навантажень і високих обертів. Варто витратити кілька хвилин на прогрів, який досить відчутно продовжить термін служби мотора.

Підтримувати достатній рівень палива

Вкрай небажано експлуатувати автомобіль з низьким рівнем палива в баку. Мала кількість рідини може стати причиною засмічення фільтра різним сміттям, що знаходяться на дні бака, в наслідок чого, бензонасос не зможе подати необхідний рівень пального з потрібним тиском до мотору. Це в свою чергу може викликати некоректну роботу двигуна і створить додаткові труднощі. Крім того, при низькому рівні палива існує ймовірність потрапляння повітря в бензонасос, через яке останній може вийти з ладу.

Не варто ігнорувати «чек»

Часом автолюбителі не звертають увагу на палаючу лампу «чек», адже двигун працює і машина справна. Однак, незважаючи на те, що видимих ​​причин для занепокоєння немає, автомобіль може вказувати на несправність датчиків і деяких систем. Некоректна робота яких може привести до неправильного сумішоутворення, через що порушується нормальна робота ДВЗ, а ресурс серйозно знижується. Якщо загоряється сигнальна лампа «чек» варто вдатися до послуг комп’ютерної діагностики і виявити проблему на початковій стадії.