KIA випускатиме "Хаммери"Успіхи героя Бурі в пустелі – відомого Hummer не дають спати спокійно виробникам військової техніки багатьох країн.

Не випадково компанія Kia вирішила побудувати щось подібне. Перші прототипи автомобіля LTV (Light Tactical Vehicle) вона представила ще три роки тому. Потім були довгі випробування.

І ось нещодавно компанія оголосила, що в 2016 році почне серійний випуск машини для оснащення її армії Південної Кореї. Зовні Kia LTV дуже нагадує свого американського побратима, особливо у виконанні зі скошеною задньою частиною. Однак кореєць має головну перевагу – модульну конструкцію, що дозволяє легко монтувати будь-яку кузовну надбудову.

Ще одна відмінна риса застосування для захисту екіпажу броні з композитних матеріалів. Машина також буде пропонуватися і у неброньованому варіанті. Передбачена можливість випуску зі стандартною або подовженою колісною базою. Пасажиромісткість – від 4 до 4 осіб. Повна маса броньованого автомобіля – від 5,7 до 7,0 т.

В якості силового агрегату встановлено турбодизель потужністю 225 к.с. і 8-ступінчаста автоматична трансмісія. Максимальна швидкість досягає 130 км/год.

До речі, якщо машині пробити всі чотири колеса, то вона зможе пересуватися ще півсотні кілометрів зі швидкістю до 50 км/год. вся справа в тому, що шини мають спеціальні жорсткі вставки runflat.

document.write(«»);