КДМ на базі КрАЗ-65055 допоможуть регіональним підрозділам Укравтодору утримувати автомагістралі в належному стані, пише Автотема з посиланням на MMR.

Як повідомляє сайт автовиробника, автотехніка призначена для цілорічного утримання магістральних та міських автодоріг із асфальто- та цементобетонним покриттям.

Невеликі її партії з 5-6 одиниць вже направлено у регіональні філії Укравтодору, зокрема у Рівне, Одесу та Херсон. Нові машини будуть використовуватися взимку для посипки фрикційними матеріалами (солерозкидальне обладнання працює на трьох компонентах, можливе і застосування соляної ропи, що економічно вигідно), а в теплий період — як самоскиди для перевезення сипучих вантажів різних видів.

Представники робочої делегації розповіли, що, рухаючись на Київ, першу вантажівку автоколони завжди прикрашають українським прапором: «Ми ж патріоти! Вітчизняна техніка — для вітчизняних споживачів».

Технічні параметри КрАЗ-65055: двигун потужністю — 380 к. с., тип — дизельний; колісна формула 6×4; гальмова система з АБС; кабіна — суцільнометалева, тримісна, з додатковим опалювачем, із встановленням пасів безпеки, кермовий механізм інтегрального типу; наявний зимовий пакет: обігрів паливних фільтрів; осушувач повітря в гальмівній системі; самоскидний кузов об’ємом — 12 м. куб., тип розвантаження — назад, вантажопідйомність — 16 т.