Нещодавно рестайлінговий кросовер Toyota C-HR дебютував в ЄС, а днями виробник представив модель у версії GR Sport, пише Автотема з посиланням на MMR.

Зміни для різних ринків приблизно однакові: інші бампери, перероблена світлотехніка, інша медіасистеми. Однак є і локальні особливості. Наприклад, гібридна 184-сильна модифікація, яка тепер доступна європейським покупцям, японцям не призначена. При цьому для місцевого ринку підрозділ Gazoo Racing підготувало «заряджену» версію GR Sport.

Такий кросовер отримав оригінальний передній бампер, зроблений в одному стилі з GR-версіями інших автомобілів Toyota. Також з’явилися нові 19-дюймові колісні диски, а всередині салону – більш рельєфні крісла, особливий кермо, накладки на педалі і деякий інший декор.

До технічних доопрацюванням можна віднести додатковий підсилювач під днищем, інші пружини та амортизатори, нові стабілізатори поперечної стійкості й інше налаштування підсилювача керма. Такі доопрацювання повинні надати Toyota C-HR GR Sport більш спортивний характер.

Моторна лінійка залишилася колишньою: це 1,2-літровий турбодвигун потужністю 116 к.с., що працює в парі з 6-ступінчастою МКПП. Також доступна гібридна установка з 1,8-літровим 98-сильним «атмосфериком» і електромотором (72 к.с.) в поєднанні з електромеханічним варіатором. Привід виключно передній.