Нові технології можуть послужити на благо вітчизни. На спеціалізованій виставці «Технології захисту 2019» виробники показали цікаву техніку для захисників правопорядку.

Як передає Автоцентр, зокрема були представлені три автомобілі, два з яких – під назвою «Захоплення», призначені для груп швидкого реагування поліції особливого призначення. Один з них отримав в основу Ford Transit, який ретельно оснастили захисними елементами, включаючи решітки на вікнах.

По периметру кузова встановлені камери спостереження, а на кормі – пластиковий багажник для спецзасобів, виконаний в стилі основного кузова автомобіля. Все це зроблено для ефективного придушення масових заворушень.

Спеціальний Ford Transit має довжину 6,94 м, повна маса 3500 кг і оснащений 2,0-літровим турбодизелем. Машина може перевозити до 10 поліцейських, включаючи водія.

Ще один представник сімейства «Захоплення» побудований на базі фургона Volkswagen Crafter останнього покоління. Тут решітки є тільки на вікнах передніх дверей, є сталевий захист і перед решіткою радіатора. Автомобіль має довжину 5,53 м і повну масу 3500 кг, і призначений для перевезення 9 поліцейських, включаючи водія.

Третій представник створений на основі фургона Renault Traffic – і призначений для кінологів і загону з собаками. У його вантажному відсіку розміщені клітини для перевезення шести поліцейських собак. Довжина машини – 5,39 м. Повна маса – 2950 кг. Двигун – дизельний, 1,6-літровий.