МРЕВ прямого відношення до ТО вже не матимуть? У нинішньому році техогляд з’явиться тільки для вантажних автомобілів і причепів міжнародного класу. Через два роки, в 2017 році, до них приєднаються автобуси міжнародного класу. Пізніше всіх, у 2022 році, техогляд планують ввести для мотоциклетної техніки.

Це передбачає проект урядового закону «Про приведення законодавства України у сфері автотранспорту відповідно до актів ЄС». Нові автомобілі будуть позбавлені від необхідності проходити техогляд перші 4-5 років служби. Потім техогляд буде покладено кожні два роки. Проводити техогляд тепер будуть без безпосередньої участі МРЕВ. Процедуру зможе виконати ліцензована СТО.

Контролювати наявність талона будуть співробітники нової служби – транспортної поліції. Але вони займуться тільки комерційним транспортом: вантажівками, автобусами. Серйозні зміни обіцяють професійним водіям і транспортним компаніям. На транспортних засобах, які займаються громадськими перевезеннями, з’являться тахографи, прилади які реєструватимуть швидкість, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу. Порушення режиму коштуватиме транспортній компанії 340-3400 грн.

document.write(«»);