Унікальний автомобіль, створений спеціально для жінокПерший в світі автомобіль для справжніх дам, був створений Dodge в США у 1950-х. Це був унікальний «автомобіль-сумочка».

Автомобіль Dodge La Femme йшов у комплекті з рожевою парасолькою, рожевою сумочкою і утримувачем для помади. Незважаючи на єхидні зауваження в пресі, існувала реальна причина появи такої незвичайної моделі авто.

4

До 1940-х років переважна більшість американських жінок після того, як виходили заміж, ставали домогосподарками і відмовлялися від кар’єри, яку вони мали до шлюбу. Тим не менше, після початку Другої світової війни раптово жінки стали важливою частиною робочої сили в Америці. Оскільки багато чоловіків відправлялися воювати в Європу чи в Тихоокеанський регіон, робота на підприємствах лягла на жіночі плечі. Оскільки жінки стали більш незалежні, у них з’явилася потреба в незалежності і на дорозі.

Dodge La FemmeDodge La Femme

Після Другої світової війни виникла проблема нестачі транспорту. Адже, коли чоловік їхав на роботу, як жінка могла дістатися у магазин або на своє робоче місце? Декілька автомобілів у родині було не розкішшю, а необхідністю.

Компанія Dodge вчасно помітила тенденції ринку і створила справжній автомобіль для жінок, в якому було все, що потрібно справжній леді. У спинках сидінь La Femme були вбудовані відділення — «гаманці», в яких були складені пудрениця, помада, портсигар, гребінці, запальнички і гаманець. Всі ці аксесуари від «Evans» були зроблені зі штучного «черепахового пластика» або пофарбованої в рожевий колір телячої шкіри і золотистого металу. За сидінням водія був відсік, в якому знаходилися плащ, капелюх від дощу і парасолька.

6 5

Dodge La Femme створили на базі Dodge Custom Royal Lancer. Перероблена жіноча версія коштувала всього на $ 143 дорожче. Автомобіль випускався тільки в рожевому кольорі.

У модель 1956 додали футуристичне управління коробкою передач «Місіс Джетсонів». Передачі переключалися за допомогою кнопок, розташованих зліва від рульового колеса.

7

За 2 роки Dodge La Femme їх було випущено близько 2500 штук. Сьогодні збереглися менше 60 Dodge La Femme.

document.write(«»);