Внаслідок журналістського розслідування стало відомо, на яких автомобілях пересуваються співробітники Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ). Автопарком ГПУ поцікавилися журналісти програми “Схеми”.

Так, один з автомобілів – Toyota Land Cruiser Prado (вартість від $ 35 тис.) Виявився зареєстрований на Лодочнікова Дмитра Олександровича. Цей чиновник за часів президентства Віктора Януковича зумів зробити блискучу кар’єру. Так, 11 липня 2011 молодший радник юстиції Дмитро Човнярів був призначений на посаду слідчого з особливо важливих справ відділу з розслідування злочинів щодо корупційних діянь управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Одеської області. Безпосередньо перед Євромайданом Лодочкіна перевели на роботу в Генпрокуратуру.

У декларації чиновника за 2013 рік він вказав зарплату в розмірі приблизно 10 тис. грн.

Ще один дорогий автомобіль – білий Volkswagen Touareg (вартість від $ 40 тис.) Виявився власністю Олексія Нечипоренко. Ще в на початку 2015 року він працював звичайним слідчим прокуратури Києва. Варто відзначити той факт, що Нечипоренко з лютого 2015 займався розслідуванням резонансної справи – листування нардепа Віталія Хомутинника з тодішнім губернатором Одеської області Ігорем Палицею. Тоді нардеп в листуванні розкрив схеми можливих махінацій на митниці.

“Швидкість здійснення досудового розслідування, передусім, залежить від того, які будуть дані показання тим же Хомутинником або Палицею”, – коментує розслідування сам Нечипоренко.

Також на Volkswagen Touareg (вартість від $ 25 тис.) В ГПУ їздить прокурор відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Головного слідчого управління Дмитро Лойфман. У декларації за 2013 рік Лойфман вказав свою зарплату на рівні 15 тис. Грн на місяць.

Крім того, слідчий ГПУ Іван Чолак зізнався, що у нього автомобіль середнього класу – Skoda Octavia. Разом з тим, журналісти зафіксували, як Чолак приїжджає в Головне слідче управління на Range Rover. Цей автомобіль зареєстрований на родичку Чолак.

e0e865fd46a5fffb1c0704e1f220e903

02197a4b655053aebfc57733a7b31815

document.write(«»);