Із 7 листопада ввели в дію закон про поліцію в Україні і почали діяти зміни до Кодексу про адміністративні порушення стосовно правил дорожнього руху. На думку експертів, нововведення серйозно ускладнять життя простим водіям, мало того, багато норм досить суперечливі, а іноді суперечать навіть Основному закону.  

Цікаво, що всі абсурдні нововведення у нас пояснюють європейським досвідом. Наприклад, у країнах ЄС і справді вже давно та успішно використовують систему автоматичної фото- і відеофіксації, проте тут все націлене на те, щоб ідентифікувати водія та у разі неприємностей на дорогах притягати до відповідальності саме порушника. В Україні ж до відповідальності притягатимуть не водія, а автовласника, а тому нібито запозичена, але реалізована точно до навпаки модель повністю втрачає свою суть і ефективність. 

Відповідно до закону про Національну поліцію, до створення і укомплектування на всій території України патрульної поліції тимчасово, до 31 грудня 2016 року, дозволяється функціонування у складі поліції Державної автомобільної інспекції та підрозділів громадської безпеки.

В УДАІ  у Чернівецькій області пояснюють, мовляв, до нововведень та їх реалізації ДАІ стосунку нині не має. Усі повноваження передали поліції, міліції вже немає.

document.write(«»);