Гарячі хетчбеки – цікавий сегмент, який з’явився як альтернатива великим і дорогим автомобілям з потужними двигунами. Маленькі «запальнички» були доступні середньому класу, а мала потужність компенсувалася невеликою вагою авто. Одним із найкращих був VW Golf GTI.

Друге покоління спортивного хетчбека майже повністю зберегло класичну стилістику попередника, але виявилося досконалішим з точки зору інжинірингу. Про цей екземпляр розповіли в AutoBild.

Ця рідкісна машина — Volkswagen Golf GTI Edition One 1990 року випуску. Така серія перебувала у виробництві з 1989 до 1991 рр. Було підготовлено близько 12 тис. екземплярів. Це і само по собі небагато, і ще менше на тлі загальних тиражів Фольксваген Гольф.

Від стандартного GTI ця серія відрізняється глибоким фіолетовим кольором кузова, особливими 15-дюймовими колісними дисками BBS і відсутністю червоного оформлення передньої решітки. Доволі незвично для GTI, правда?

Модель пропонували з трьома двигунами на вибір. Конкретний екземпляр видає 107 к.с. Як видно з фото, стан б/в авто дуже хороший. Навіть незважаючи на те, що спортивний хетчбек Фольксваген встиг змінити трьох власників.

Ще один важливий момент — пробіг. Лише 53 тис. км – просто дрібниці для такої машини, вона проїде набагато більше. Неприємна обставина — загублена сервісна книжка. Але дилер, який продає цей особливий б/в Гольф лише за 12 990 євро схиляється до того, що пробіг чесний. Пощастить комусь!