Головною новинкою компанії Nissan на автосалоні в Токіо став кросовер, який в першу чергу привертає дизайном – такого SUV Nissan ми ще не бачили! Причому машина з похилим дахом і 21-дюймовими колесами збереже цю форму кузова, та й взагалі практично готова до серійного виробництва. Автомобіль виявиться на конвеєрі вже в наступному році, пише Автотема з посиланням на MMR.

Повні характеристики Nissan поки не розкриває, але візуально Ariya здається більшим «Кашкая», а під кузовом прихована батарея і два електродвигуни, які обертають передні і задні колеса. Так що динаміка повинна бути гідною.

Але не тільки цим примітний кросовер – за словами шеф-дизайнера марки, Альфонсо Альбаіси, Ariya Concept став первістком нової ідеології бренду і дизайнерського мови, а нова платформа для електромобілів відкриває широкі перспективи для творчості. Не виключено, що якісь рішення з’являться і в наступних поколіннях моделей Qashqai і X-Trail.

Підвищену увагу приділили інтер’єру – він взагалі не схожий на салони нинішніх «Ніссанів». Всередині – два 12-дюймових екрани, один з яких замінює звичний приладовий щиток, плоска підлога полегшує життя заднім пасажирам, а матеріали підібрані більш якісні – дерево, дорогий пластик і штучна шкіра.

Як і серійні «Ніссан», Ariya Concept оснащується комплексом ProPilot 2.0 – це набір систем, що допомагають водієві і, при необхідності, які вміють керувати автомобілем самостійно: утримання в смузі, автоматичне прискорення і гальмування. Причому кермо можна не тримати.

У списку особливостей концепту – можливість швидкої зарядки акумулятора, а також технологія оновлення програмного забезпечення через Інтернет (як у «Тесли»), причому можна не тільки поміняти прошивку, скажімо, мультимедійного комплексу, а й змінити характеристики силової установки.