Європейські автомобілі на вторинному ринку машин цілком конкурують зі своїми японськими суперниками в плані надійності, комфорту і технологічності.

Пропонуємо Вашій увазі ТОП-5 європейських моделей масового сегмента, які при невисокій вартості можуть порадувати надійністю.

Opel Astra H

Дане авто вийшло дуже вдалим, особливо якщо мова йде про версію з автоматичною трансмісією. Це той випадок, коли АКПП краще «механіки». Завдяки відносній «свіжості», «Астри» цього покоління ще не встигли сильно постраждати від корозії. Кращим варіантом стане варіант з дизельним двигуном на 1,9 літра та «автоматом». Низька витрата і надійна трансмісія порадують будь-якого власника.

Renault Megane 2

Друга генерація французької моделі відрізняється надійністю і простотою конструкції. Найбільш ходові мотори на Megane 2 – це 1,6-літровий бензиновий агрегат, а також 1,9-літровий турбодизель.

Peugeot 307

Ще одна модель родом з Франції. Особливої уваги заслуговує версія з дизельним двигуном і механічною КПП. Таке авто тішить власників малим «апетитом», надійною трансмісією, міцною ходовою частиною і комфортним салоном. Виконання в кузові універсал порадує також просторістю і зручністю посадки.

Skoda Octavia Tour

Перше покоління «Октавії» досі залишається популярним серед водіїв. Запорука успіху моделі в простоті конструкції та надійності. Ходова частина автомобіля витримує навіть наші нерівні дороги, а простий в обслуговуванні 1,6-літровий двигун MPI добре перетравлює вітчизняний бензин. Є ще 75-сильний дизель і 1.8-літровий турбомотор, але ці агрегати недешеві в обслуговуванні.

Volkswagen Passat B6

Шостий «Пассат» ще зберіг усі принади своїх попередників в плані надійності та витривалості. Разом з тим, це вже цілком сучасне авто, з високим рівнем комфорту, просторим салоном і непоганими дизельними двигунами. Кращим варіантом стане 1,9-літровий турбодизель на 105 «коней». З ним не поганяєш, зате скромна витрата  пального і великий ресурс агрегату не можуть не радувати.

Відзначимо, що всі перераховані вище моделі відрізняються доступною ціною на вторинному ринку (навіть розмитнені екземпляри – ред.), і майже усі являються представниками так званого «гольф-класу», за винятком хіба що «Пасата», який відноситься до повноцінного С-сегменту.