Власники “євроблях” можуть отримати компенсацію, якщо під час розмитнення оціночну вартість автомобіля було завищено, пише Автотема з посиланням на Today.ua про це заявив юрист Роман Казачук.

За його словами, адвокати отримали від деяких народних депутатів документи, які нібито підтверджують, що завищення вартості авто моніторинговою групою у деяких випадках “могли бути незаконними”.

“Для того, щоб звернутися до суду і доводити протиправність дій митниці в особі моніторингової групи, яка незаконно завищувала вартість авто, у зв’язку з чим вами були надмірно сплачені митні платежі, потрібно зібрати певну доказову базу”, — зазначив Казачук.

Юрист також додав, що через суд, ймовірно, можна буде повернута і частина митних зборів, на яку була завищена вартість авто. Так, якщо “евробляха” була придбана за 1 тисячу євро, а на митниці оцінена в 3 тисячі євро, то повернути через суд гроші реально буде саме від цієї різниці.

Таку компенсацію, за словами адвоката, можна буде отримати, тому що оцінка “євроблях” здійснювалася за допомогою інтернет-каталогів, серед яких Schwacke, за наказом ДФС, але без узгодження документа з Міністерством юстиції.